Българска Федерация Ветроходство
Bulgarian Sailing Federation

БФ по Ветроходство започна кампания за привличане на подрастващи към ветроходството

  • -

БФ по Ветроходство започна кампания за привличане на подрастващи към ветроходството

Презентационни срещи с подрастващи за запознаване с ветроходния спорт проведе Българска Федерация по Ветроходство в североизточните градове Шабла и Каварна. В тях участие взеха десетки ученици от училищата в двете крайморски общини, Президентът на БФ по Ветроходство Росен Марангозов, треньорът на националния отбор Александър Славчев, д-р Васил Куртев, трикратен носител на Златния глобус за ветроходни постижения, осъществил самотно околосветско плаване и представители на морските клубове в Шабла и Каварна.

От 8-ми до 11-ти юли в Балчик ще се проведе подготвителен тренировъчен лагер за подрастващи.

Очакваме над 60 подрастващи да вземат участие в лагера. Тези инициативи, организирани от БФВ, имат за цел да бъдат привлечени все повече млади хора към нашия спорт. Лагерът в Балчик ще се проведе паралелно с подготовката на националния отбор. Така най-младите, които целим да привлечем към магията на ветроходството, ще имат възможност да обменят опит със състезателите, каза Президента на БФВ Росен Марангозов.

Не бях виждал толкова много деца, каза той за проведените презентационни срещи в Шабла и Каварна и добави: Надявам се да успеем да запалим искрата и по-голямата част от тях да продължат в нашия спорт.

Президентът на БФВ разкри, че предстои провеждане на подобни презентационни срещи и лагери в други крайморски общини.

IMG_5001 IMG_4999 IMG_4997 IMG_4994 IMG_4996 IMG_4995 IMG_4991 IMG_4993 IMG_4992 viber_изображение_2024-06-27_12-40-40-609


Yepp! This is just a design for your awesome website and i am m sure you gona love