Българска Федерация Ветроходство
Bulgarian Sailing Federation

ТРЕНИРОВКИ И СЪСТЕЗАНИЯ ОТ ДСК ПО ВЕТРОХОДСТВО

  • -

ТРЕНИРОВКИ И СЪСТЕЗАНИЯ ОТ ДСК ПО ВЕТРОХОДСТВО

 До Клубовете, членове на Българска Федерация по Ветроходство

Уважаеми Колеги,
Уведомяваме Ви, че от началото на месец май 2020 г. ръководството на БФВ и ММС са предприели необходимите действия за възстановяване на тренировките и състезанията от ДСК по ветроходство.
Това ще се случи при подобряване на епидемиологичната обстановка в България и след разрешение от Министъра на Младежта и Спорта, за което ще бъдете уведомени.
Прилагаме отново последното уведомление от ММС:
Министерството на младежта и спорта напомня, че:От 3 май се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито. Те могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), като трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.
От същата дата са позволени и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на граждани и състезатели.
От 13.05.2020 г. се допуска възстановяването на тренировъчния процес на спортистите по олимпийска подготовка единствено в определените за целта специализирани спортни бази и утвърден списък на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.
От 14.05.2020 г. са позволени колективните спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.
От 15.05.2020 г. се допуска организирането на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти на три етапа, които започват със занимания на открито по групи.
На 05.06.2020 г. може да започне първенството за Първа и Втора професионална лига без публика.
От 18 май се разрешава практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес. За индивидуалните тренировки в залата се осигурява разстояние от 1,5 м. между хората, като се допуска по 1 човек на 4 кв. м площ. За груповите тренировъчни занимания се допускат по 1 човек на 4 кв.м площ и не повече от 10 души общо.
На този етап не се разрешават всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

С Уважение,
Председател на УС на БФВ

Росен Марангозов

 


Yepp! This is just a design for your awesome website and i am m sure you gona love

Този уебсайт използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика за поверителност. close